A devenit cel mai tare obiectiv turistic al Bucurestiului, mai important decat Casa Poporului

Luni, 30 Iunie 2014, ora 15:15
1597 citiri
A devenit cel mai tare obiectiv turistic al Bucurestiului, mai important decat Casa Poporului
Foto: hartaromaniei.eu

Foarte aproape de inima Bucurestiului, dar paradoxal intr-o latura marginasa si izolata, a crescut nestiut de nimeni un teritoriu salbatic, destinat candva de Ceausescu pentru un lac.

Zona Vacaresti, acum foarte aproape de a deveni un parc natural recunoscut prin lege, are vulpi, o familie de vidre, zeci de specii de pasari si balti doldora de peste.

Pentru a fi declarat parc natural si arie protejata, mai multi oameni au depus o munca incredibila, reusind sa faca acest proiect in doar doi ani. Etapele, povestea, greutatile le-a povestit pentru Ziare.com Cristi Lascu, redactorul sef al revistei National Geographic.

Lascu, impreuna cu alti "nebuni pentru natura", e pe cale sa obtina o hotarare de guvern care va proteja acest petic de natura si-l va transforma intr-un mare obiectiv turistic al Bucurestiului.

"Vidrele au fost ultima mare supriza, e o familie, sunt sase exemplare. La inceput o pereche, cum au ajuns acolo nimeni nu-si explica, au venit ele de undeva", ne-a ...citeste mai departe despre "Cel mai tare obiectiv turistic al Bucurestiului, mai important decat Casa Poporului Interviu cu fondatorul Parcului National Vacaresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vacaresti delta arie protejata, #Vacaresti delta parc national, #Vacaresti pac natural delta , #Stiri Administratie