Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 11:10
1114 citiri
Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa
Sursa foto: Metronews

In apropierea Sarbatorilor de iarna, pietele traditionale de Craciun sunt adevarate puncte de atractie in marile orase europene. Astfel de locuri se intrec in decoratiuni, suveniruri si in delicii culinare, fiind vizitate de numerosi turisti.

Pietele de Craciun au o traditie seculara. Primul document care atesta prezenta lor dateaza din 1434, evocand piata din Dresda (Striezelmarkt), anunta metronews.fr.

Insa originea pietelor de Craciun este plasata in secolul al XIV-lea, in Germania. Aici, erau cunoscute sub numele de "pietele Sfantului Nicolae". In secolul al XVI-lea, in timpul Reformei, pietele de Craciun au fost rebotezate, fiind cunoscute sub numele Christkindlemarkt (Pietele Pruncului Iisus). In aceeasi perioada, astfel de piete au aparut si in alte zone europene, de pilda in Strasbourg, in 1570. Traditia devine populara in anii 1990, in intreaga Europa.

Goteborg, Suedia

Inca din 15 noiembrie, parcul de atractii din Liseberg si-a redeschis portile, cu cei 700 de ...citeste mai departe despre "Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piete craciun europa, #Craciun piata sarbatori , #Stiri Administratie