Cele mai puternice si mai ucigatoare cutremure care au lovit Italia

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 12:45
919 citiri

Cutremurul cu magnitudinea de 6,5 pe scara Richter produs duminica in Italia este cel mai puternic din ultimii 36 de ani, insa din primele informatii reiese ca nu a facut victime, desi a pus la pamant numeroase cladiri.

De-a lungul vremii, Italia a fost zguduita de multe cutremure, iar unele dintre ele au fost soldate cu pierderi omenesti, desi nu au fost la fel de puternice precum seismul de duminica, 30 octombrie 2016.

Chiar in luna august a acestui an a avut loc un cutremur de 6,2 grade, tot in centrul Italiei, langa Perugia, la 110 km nord-est de Roma, la o adancime de 4,2 kilometri, fiind urmat de cateva zeci de replici mai mari de trei grade. Socul a fost resimtit pana la Roma.

Cutremurul s-a soldat cu 281 de morti, 388 de raniti si numeroase cladiri prabusite in zona centrala. Cele mai afectate orase au fost Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto. In urma acestui seism, au murit si 11 cetateni romani.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade s-a produs pe 20 ...citeste mai departe despre "Cele mai puternice si mai ucigatoare cutremure care au lovit Italia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cutremure Italia, #seisme Italia , #Stiri Administratie