Cine este barbatul suspectat de terorism. SRI: A fost tot timpul in atentia noastra

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 18:05
1151 citiri
Cine este barbatul suspectat de terorism. SRI: A fost tot timpul in atentia noastra
Foto: HVIM

Consilierul directorului SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, marti, ca extremistul maghiar suspectat de planuirea unui atac cu explozibil la Targu Secuiesc era de mai mult timp in atentia SRI, iar viata cetatenilor nu a fost pusa in pericol nicio clipa.

"Exista un dispozitiv explozibil improvizat care ar fi avut efecte extrem de grave daca ar fi fost detonat, s-ar fi soldat cu victime, insa nu am detalii despre ce dispozitiv este vorba. Nu a ajuns sa fie plantat acolo in multime. (...) A fost tot timpul in atentia noastra. Nu a fost pusa in pericol nicio secunda integritatea sau viata cetatenilor romani", a spus Ovidiu Marincea la un post de televiziune.

Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie

Potrivit unor surse judiciare, persoana retinuta este Beke Istvan Attila (foto, stanga), un cetatean roman de etnie maghiara.

Presa maghiara (de extrema dreapta) sustine ca la perchezitie autoritatile romane au gasit, de fapt, artificii ...citeste mai departe despre "Cine este barbatul suspectat de terorism. SRI: A fost tot timpul in atentia noastra" pe Ziare.com

#atentat Covasna nume suspect, #SRI terorism Covasna , #Stiri Administratie