Cine judeca judecatorii CCR? Imunitatea dincolo de Constitutie

Joi, 17 Martie 2016, ora 16:57
1090 citiri
Cine judeca judecatorii CCR? Imunitatea dincolo de Constitutie

Am resimtit un profund disconfort, ca sa-l numesc eufemistic, urmarind prestatia presedintelui Curtii Constitutionale la TVR, in interviul realizat de Ramona Avramescu.

Mi s-a parut jenant diletantismul afisat, in opinia mea, de un om care ar trebui sa reprezinte varful competentei in materie legislativa, cata vreme conduce singura instanta pentru ale carei decizii nu exista cale de atac.

Augustin Zegrean ne-a spus, de exemplu, ca "sunt in total peste 3.000 de articole in Codul Penal si cel de Procedura Penala. 50 dintre ele (declarate neconstitutionale - n.red.) nu este foarte mult".

In primul rand, cele doua Coduri au impreuna doar 1.049 articole. Mari si late. Diferenta intre estimare si realitate e totusi cam mare. Dar, ca-s o mie, ca-s trei mii, rationamentul contabil al dlui Zegrean mi se pare extrem de simplist. Tocmai pentru ca iata ce balamuc poate sa genereze chiar si un singur articol declarat neconstitutional.

Cu numai o zi dupa aparitia motivarii CCR in ...citeste mai departe despre "Cine judeca judecatorii CCR? Imunitatea dincolo de Constitutie" pe Ziare.com

#imunitate judecatori CCR, #interceptari CCR, #modificari cod penal CCR , #Stiri Administratie