Cine ne apara de teroristi in avion? Detalii despre "soimii aerului" si cat de sigure sunt zborurile low-cost

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 08:53
1689 citiri
Cine ne apara de teroristi in avion? Detalii despre "soimii aerului" si cat de sigure sunt zborurile low-cost
Foto: Arhiva Ziare.com

Un atac terorist la bordul unei aeronave este, pe cat de putin probabil, pe atat de inspaimantator - ca scenariu - pentru orice pasager. Important de stiut e faptul ca, de regula, calatorii si echipajul de bord nu sunt singuri intr-o astfel de situatie dramatica.

In mod normal, printre pasageri se "ascund" si agenti inarmati, a caror menire este sa impiedice incidentele teroriste la bordul aeronavelor. Ii cunoastem din filmele americane sub denumirea de "air marshal", iar in Romania li se mai spune "soimii aerului" sau, oficial, "insotitori inarmati la bordul aeronavelor (IIBA) ".

Acestia opereaza, prin Serviciul Roman de Informatii, in avioanele companiilor romanesti, insa si alte state europene si-au luat astfel de masuri de siguranta impotriva teroristilor din aer.

Agentii se antreneaza intens intr-un simulator modern, care reproduce foarte bine conditiile dintr-o aeronava, si se urca, in special, in avioanele de linie cu destinatii considerate riscante, cum ar fi Paris sau ...citeste mai departe despre "Cine ne apara de teroristi in avion? Detalii despre "soimii aerului" si cat de sigure sunt zborurile low-cost" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac terorist avion low cost, #agenti inarmati avioane, #soimii aerului Romania , #Stiri Administratie