Ciolos explica de ce a devenit SRI organ de urmarire penala speciala prin OUG: Ramaneam descoperiti

Luni, 14 Martie 2016, ora 10:15
931 citiri
Ciolos explica de ce a devenit SRI organ de urmarire penala speciala prin OUG: Ramaneam descoperiti
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Dacian Ciolos a explicat, pe o retea de socializare, de ce a fost nevoie de adoptarea ordonantei de urgenta prin care SRI a primit atributii de organ de urmarire penala.

"Pana acum SRI era implicat in urmariri penale in toate cazurile in care facea ascultari la solicitarea procurorilor. Acum, prin OUG se delimiteaza clar in care situatii mai poate face asta. Credeti-ma, am studiat bine lucrurile inainte de a adopta OUG. (...)

SRI nu poate fi organ de urmarire penala DECAT pentru cazuri privind siguranta nationala si privind terorismul (conform legii de finctionare a SRI) si DOAR, EXCLUSIV SUB CONTROL JUDECATORESC, in prezenta unui PROCUROR. Restul e interpretare nefondata", a postat duminica seara pe Facebook Dacian Ciolos, raspunzand la intrebarile puse de internauti.

De asemenea, seful Executivului a explicat inca o data de ce nu a fost pusa in dezbatere publica ordonanta de urgenta, acest caz fiind o exceptie.

"Si acum punem OUG in consultare publica de cate ...citeste mai departe despre "Ciolos explica de ce a devenit SRI organ de urmarire penala speciala prin OUG: Ramaneam descoperiti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos ordonanta SRI urmarire penala, #Ciolos interceptari SRI , #Stiri Administratie