Ciorbea, intrebat daca se teme de o revocare din functie: Nu mi-e frica de nimic, decat de Dumnezeu

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 18:39
5746 citiri

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat ca nu ii este frica de nimic, in afara de Dumnezeu, dupa ce a fost intrebat vineri de jurnalisti daca se teme de o revocare din functie.

"Nu imi este teama de nimic. Eu am demisionat mai mult decat oricine in tara asta si am avut presiuni mai mari decat oricine in tara asta si am facut reforme mai importante decat oricine din tara asta, deci nu mi-e frica de nimic, decat de Dumnezeu. In rest fiecare apreciaza si daca poate sa aprecieze cinstit, corect si cat de cat legal, constitutional si cu o minima teama si de Dumnezeu, daca crede in El, e bine, daca nu, asta e", le-a raspuns Ciorbea jurnalistilor, cu prilejul unei declaratii de presa.

Intrebat la ce presiuni se refera, el a spus ca a dat declaratia referitor la OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale inainte de a verifica daca sunt precedente in materie, insa in scurt timp a revenit asupra afirmatiei sale.

"Eu nu cred ca dumneavoastra aveti numai oameni care incita, nu, aveti foarte multi spectatori, telespectatori, moderatori, ii respect pe deplin, respect protestatarii, greseala este a mea ca m-am grabit sa va dau atunci raspuns inainte de a verifica si pe urma sa va dau un raspuns in cunostinta de cauza (...) nu este vorba de presiuni (...) inseamna ca m-am exprimat gresit", a declarat Ciorbea.

Intrebat daca au fost presiuni de la politicieni, el a negat ferm. "Nu, niciun fel de presiuni, ce fel de presiuni?", a spus Ciorbea. Chestionat daca a luat in calcul sa isi dea demisia, avand in vedere si protestele de strada, Ciorbea a raspuns: "Dati-i inainte cu demisia si cu povestea dumneavoastra! Va las sa o duceti pana unde vreti".

In ceea ce priveste nemultumirile fata de Avocatul Poporului exprimate in cadrul protestelor, el a mentionat ca este deschis la orice fel de critici.

"Sunt sensibil la orice fel de critici si sunt deschis la orice fel de critici. Va voi trimite acel cuvant introductiv de aproape 30 de pagini pe care l-am trimis la Parlament, la cele doua Camere, care insoteste Raportul de activitate pe 2016, care consemneaza ca in ultimii trei ani a crescut substantial, chiar s-a dublat sau triplat numarul de sesizari din oficiu, numarul de anchete, de recomandari, rapoarte speciale, temeinicia acestora, consistenta lor, faptul ca nu sunt rapoarte de 3 sau 7 pagini, ci de peste 400 de pagini", a adaugat Ciorbea.

Ciorbea ataca ordonanta Iordache la Curtea Constitutionala UPDATE Iata ce contine sesizare ...citeste mai departe despre "Ciorbea, intrebat daca se teme de o revocare din functie: Nu mi-e frica de nimic, decat de Dumnezeu" pe Ziare.com

#Victor Ciorbea revocare functie, #Ciorbea demisie functie, #Ciorbea OUG atacata CCR , #Stiri Administratie