Circuitul turistic la Pestera Polovragi va fi modernizat

Vineri, 28 Martie 2014, ora 16:02
1989 citiri
Circuitul turistic la Pestera Polovragi va fi modernizat

Consilierii judeteni din Gorj au aprobat, vineri, in cadrul sedintei lunare, proiectul privind modernizarea circuitului de vizitare a Pesterii Polovragi, in acest sens fiind alocata suma de 93.000 lei.

Potrivit reprezentantilor CJ Gorj, decizia de modernizare a circuitului turistic al Pesterii Polovragi a fost luata dupa ce s-a constatat ca respectivul traseu nu mai corespunde cerintelor actuale, atat din punct de vedere al noilor norme de protectie a obiectivelor naturale, cat si al conditiilor de vizitare pe care turistii le asteapta.

Circuitul vizitabil al pesterii a fost amenajat in anii 1970 si imbunatatit pe parcursul timpului.

"Principalele lucrari necesare a se executa sunt amenajarea unei platforme de parcare in poiana din fata Manastirii Polovragi, la circa 1,3 kilometri de obiectiv, realizarea unei constructii parter pentru grupuri sanitare, situata intre parcare si drum, amenajarea zonei de intrare in pestera pe doua niveluri, amenajarea unor scari din gratare metalice, cu podeste intermediare si a unei platforme de belvedere partial in consola, toate dotate cu balustrade de protectie pe ambele laturi, scari de zidarie de piatra, platforme de regrupare din zidarie, trotuar metalic suspendat din otel inox pe suporti metalici si instalatii electrice", se mentioneaza in proiectul de modernizare.

Pestera Polovragi, a treia pestera din Romania ca numar de vizitatori si unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Oltenia, este inclusa in patrimoniul judetului Gorj si este data de catre CJ in administrarea Muzeului Judetean Gorj.

#circuit vizitare Pestera Polovragi, #Pestera Polovragi Romania, #lucrari amenajare Pestera Polovragi , #Stiri Administratie