Cladire istorica din Cluj, evaluata la 5 milioane de euro, retrocedata urmasilor contesei Banffy

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 10:01
1533 citiri
Cladire istorica din Cluj, evaluata la 5 milioane de euro, retrocedata urmasilor contesei Banffy
Foto: stiridecluj.ro

O cladire istorica din centrul municipiului Cluj-Napoca, evaluata la 5 milioane de euro, a fost retrocedata, in urma unei sentinte a Curtii de Apel Cluj, urmasilor familiei Banffy, decizia fiind executorie, dar nu irevocabila, si urmand sa fie atacata cu recurs la ICCJ de catre actualul proprietar.

Avocatul Romulus Luca, care a reprezentat interesele celor cinci mostenitori ai contesei Banffy Maria, a declarat, sambata, ca procesul de revendicare pentru cladirea din Piata Unirii din Cluj-Napoca a inceput in anul 1999.

"Procesul de revendicare a cladirii din Piata Unirii nr. 10, asa-numitul Palat Josika, a fost inceput in anul 1999, de catre tatal meu. Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat in 6 decembrie 2013, constatand ca statul roman a preluat fara titlu imobilul si a dispus radierea dreptului de proprietate al SC Unita Turism si predarea posesiei catre urmasii familiei Banffy.

Suprafata utila de 2.000 de metri patrati

Sentinta nu este irevocabila, insa este executorie. Mai ...citeste mai departe despre "Cladire istorica din Cluj, evaluata la 5 milioane de euro, retrocedata urmasilor contesei Banffy" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cladire istorica Cluj retrocedata Banffy, #fost sediu OJT Cluj retrocedat Banffy, #mostenitori contesa Banffy cladire retrocedata Cluj , #Stiri Administratie