Clipul zilei: 60 de zile de proteste #rezist

Vineri, 31 Martie 2017, ora 21:20
851 citiri
Clipul zilei: 60 de zile de proteste #rezist
Foto: Arhiva Ziare.com

Timp de 60 de zile romanii din tara si din diaspora au iesit seara de seara, uneori sute de mii, alteori mai putini, pentru a protesta fata de incercarile de a slabi lupta anticoruptie.

Pentru a marca acest lucru, pe pagina de Facebook 600.000 pentru Romania, creata dupa cel mai mare protest cand 600.000 de oameni au iesit in strada in tara si in diaspora, a fost postat un clip de cateva minute in care este facut un rezumat al celor mai importante momente din cele 60 de zile #rezist.

Timp de 60 de zile, romanii au infruntat frigul, zapada, ploaia si oboseala pentru a iesi in strada sa protesteze. Au fost zile care au aratat o alta fata a Romaniei, o alta fata a oamenilor. Am vazut oameni care s-au imprietenit in Piata Victoriei, oameni care strangeau gunoiul cand se termina protestul pentru a da un exemplu ca se poate si altfel, oameni care ii imbratisau pe cei care deveneau violenti (in singura seara cu violente), am vazut o batrana care strangea gunoiul si plangea soarta tinerilor, a carei poveste a fost relatata de marile ziare straine, am vazut o alta Romanie. O Romanie trezita, dupa cum spuneau cei care protestau.

A fost creat hashtagul #rezist care a devenit un simbol al protestelor din Romania. Apoi au luat nastere mai multe grupuri unde oamenii se mobilizau si se organizau pentru a face istorie. #REZISTENTA, 600.000 pentru Romania si #Rezist sunt doar cateva dintre cele care au aparut si s-au alaturat paginii Coruptia Ucide care organiza zilnic protestele. Primele doua au decis pana la urma sa se uneasca si sa ramana doar grupul #Rezistenta si pagina de Facebook 600.000 pentru Romania.

Si pe langa toata aceasta mobilizare, romanii au dovedit inca o data ca sunt de neegalat in privinta simtului umorului.

Totul a pornit cu ordonanta de urgenta 13, dar acum oamenii au ajuns chiar sa se intalneasca in cadrul unor ateliere de implicare civica pentru a invata mai multe despre legile din Romania si sa discute ce drepturi au cetatenii.

...citeste mai departe despre "Clipul zilei: 60 de zile de proteste #rezist" pe Ziare.com

#60 zile proteste, #proteste rezist , #Stiri Administratie