Clujul va avea un Aqua Park urias, care va costa peste 40 de milioane de euro

Sambata, 02 Martie 2019, ora 19:31
1198 citiri
Clujul va avea un Aqua Park urias, care va costa peste 40 de milioane de euro
Foto: Facebook / Emil Boc

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, anunta demararea proiectului pentru construirea unui Aqua Park in Gheorghieni, la marginea orasului. Indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate vor fi discutati in sedinta de marti, 5 martie, a Consiliului Local.

Aqua Park-ul reprezinta prima etapa din cadrul Masterplanului Zona Verde - Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizata a unui parc natural urban, a unui parc de recreere si a unei zone de activitati sportive, arata Emil Boc pe Facebook.

Parcul acvatic va avea o suprafata interioara construita de peste 20.000 de metri partari, plus o suprafata exterioara de peste 100.000 de metri patrati, care cuprinde bazine si spatii verzi.

Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apa, soare si aer curat vor avea la dispozitie opt tobogane acvatice - cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe ora, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joaca si o piscina pentru copii, locuri de odihna cu sezlonguri sau hamace, restaurante si terase.

Vedeta Aqua Park-ului va fi fara indoiala toboganul King Cobra, un echipament cu o inaltime de 17,5 metri si o capacitate de 480 de utilizatori pe ora.

Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispozitie o parcare cu peste 1.200 de locuri, transmite edilul.

Valoarea estimata a investitiei este de 198,2 milioane de lei (fara TVA), deci peste 42 de milioane de euro, iar parcul acvatic va putea concura prin dimensiunile si dotarile sale cu parcuri mult mai cunoscute din Ungaria sau Austria.

V.D. ...citeste mai departe despre "Clujul va avea un Aqua Park urias, care va costa peste 40 de milioane de euro" pe Ziare.com

#Aqua Park Cluj, #Emil Boc primar Cluj , #Stiri Administratie