Cod galben de furtuni si grindina pana diseara in mai multe judete

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 20:11
978 citiri
Cod galben de furtuni si grindina pana diseara in mai multe judete
Foto: Administratia de Meteorologie

Meteorologii au emis, duminica, un cod galben de ploi, valabil pentru judetele din Dobrogea, nord-estul Munteniei, zona Carpatilor de Curbura, a Carpatilor Meridionali si local in Muntii Apuseni.

Avertizarea a intrat in vigoare la ora 16:00, fiind valabila pana la 23:00.

In zonele mentionate temporar se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi 20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala local si in sud-estul si centrul Munteniei, Moldova, Transilvania si in restul zonei de munte, dar numai pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa de peste 20...25 l/mp, transmite ANM.

De asemenea, de duminica, ora 23.00, pana luni, ora 6.00, va fi in vigoare o atentionare de ploi pentru Dobrogea si local in Muntenia, zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20...25 l/mp si izolat, indeosebi in estul si sudul judetului Constanta, 35...40 l/mp. ...citeste mai departe despre "Cod galben de furtuni si grindina pana diseara in mai multe judete" pe Ziare.com

#cod galben furtuni duminica iunie , #Stiri Administratie