Codrin Stefanescu, despre ordonanta Iordache: De retras, nu retragem nimic. Mergem pana la capat

Joi, 02 Februarie 2017, ora 13:16
5630 citiri
Codrin Stefanescu, despre ordonanta Iordache: De retras, nu retragem nimic. Mergem pana la capat
Foto: Facebook/Codrin Stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat joi, la Parlament, ca Guvernul nu retrage ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale, deoarece social-democratii au "un vot in spate" si le-au promis romanilor ca "vor scoate catusele din Romania".

Chestionat daca Guvernul intentioneaza sa retraga OUG privind modificarea Codurilor Penale, Codrinn Stefanescu a raspuns ca PSD "merge pana la capat".

"Nu, de retras nu retragem nimic. Mergem pana la capat, avem un vot in spate, am promis romanilor ca vom scoate catusele din Romania, vom face pensii, salarii, locuri de munca, lucruri pentru care ne-au votat oamenii. Cum sa dam inapoi un pas?", a afirmat secretarul general adjunct al PSD.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ, dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

Miercuri seara, sute de mii de oameni au iesit in strada in toata tara, participand la cele mai mari proteste de dupa Revolutie.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache. Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Din PSD au inceput sa plece oameni, iar joi dimineata si-a dat demisia ministrul Florin Jianu.

Un ministru a demisionat din cauza ordonantei: Nu pot accepta impostura sau minciuna! ...citeste mai departe despre "Codrin Stefanescu, despre ordonanta Iordache: De retras, nu retragem nimic. Mergem pana la capat" pe Ziare.com

#Codrin Stefanescu retragere OUG, #Codrin Stefanescu ordonanta justitie, #retragere ordonanta PSD , #Stiri Administratie