Colectiv: Piedone si patronii clubului vor fi judecati impreuna, in acelasi dosar

Luni, 15 Mai 2017, ora 16:57
1109 citiri
Colectiv: Piedone si patronii clubului vor fi judecati impreuna, in acelasi dosar
Foto: Arhiva Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, ca dosarul in care sunt judecati patronii de la Clubul Colectiv sa fie reunit cu cel in care este inculpat fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Procurorii de la Parchetul General au fost cei care au cerut primii reunirea celor doua dosare, deoarece in dosarul in care erau judecati patronii de la Colectiv, aflat initial pe rolul Judecatoriei Sectorului 4, nu exista nicio institutie parte responsabila civilmente, iar bunurile inculpatilor nu acopera despagubirile cerute de victimele incendiului, in timp ce in dosarul lui Piedone, aflat la Tribunalul Bucuresti, parte responsabila civilmente este Primaria Sectorului 4.

Ulterior, avocatii patronilor de la Colectiv au sustinut reunirea dosarelor, in timp ce Piedone s-a opus.

Dosarul reunit va fi judecat la Tribunalul Bucuresti, urmatorul termen al procesului fiind stabilit pentru 23 iunie.

In primul dosar, trimis in instanta de Parchetul General pe 28 aprilie 2016, cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - sunt acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In dosar mai sunt judecati Daniela Nita - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), precum si persoanele juridice SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Al doilea dosar a fost trimis in instanta de DNA pe 6 mai 2016, Piedone fiind acuzat de savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale sectorului 4 al municipiului Bucuresti.

De asemenea, au fost deferite justitiei alte trei persoane din cadrul primariei: Aurelia Iofciu - sef al Serviciului autorizari comerciale, Larisa Luminita Ganea - consilier superior, Ramona Sandra Motoc - referent superior, ambele in cadrul aceluiasi serviciu. ...citeste mai departe despre "Colectiv: Piedone si patronii clubului vor fi judecati impreuna, in acelasi dosar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosarul Colectiv Tribunalul Bucuresti, #patroni Colectiv judecati , #Stiri Administratie