Comisia Europeana cere explicatii de la Metrorex, privind magistrala spre aeroportul Henri Coanda

Marti, 20 Martie 2018, ora 09:35
1401 citiri
Comisia Europeana cere explicatii de la Metrorex, privind magistrala spre aeroportul Henri Coanda
Foto: Arhiva Facebook/ Metrorex

CE vrea explicatii de la Metrorex in legatura cu constructia magistralei M6, care ar urma sa lege Bucurestiul de aeroportul international Henri Coanda.

Comisia vrea sa stie de ce costa atat de mult si de ce ocoleste centrul orasului, avand in vedere ca investitia ajunge la 1,3 miliarde de euro.

Metrorex a anuntat ca va aduce lamuriri in doua luni, potrivit TVR.

Traseul are prevazuti 14 kilometri si ar urma sa aiba 12 statii, ducand calatorii spre 1 Mai si mai departe spre Gara de Nord.

Fostul director Metrorex Octavian Udriste spune ca s-a avut in vedere o legatura directa intre principala gara a Capitalei si principalul aeroport.

"S-a avut in vedere legatura directa intre principala gara a orasului si principalul aeroport. Mai mult decat atat, serpuieste, trece pe langa Pajura, un cartier important, si pe langa pavilionul expozitional Romexpo, unde sunt foarte multe targuri si multi straini au legatura facila cu aeroportul", a declarat Udriste pentru TVR.

Privind constructia magistralei, compania se bazeaza pe 330 de milioane de euro puse la dispozitie de guvernul Japoniei, iar diferenta pana la 1,3 miliarde ar urma sa fie acoperita de bugetul de stat si din finantare europeana. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana cere explicatii de la Metrorex, privind magistrala spre aeroportul Henri Coanda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#M6 Bucuresti Otopeni Metrorex, #Comisia Europeana explicatii Metrorex , #Stiri Administratie