Comisia Europeana ne avertizeaza ca legea care scoate ursii de sub protectie nu respecta directivele europene

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:31
1245 citiri
Comisia Europeana ne avertizeaza ca legea care scoate ursii de sub protectie nu respecta directivele europene
Foto: Facebook/ Alianta USR PLUS

Comisia Europeana a reactionat la schimbarea Legii Vanatorii de catre Senat si transmite ca aceasta nu respecta directivele europene, anunta Alianta USR PLUS.

Intrebarea a fost adresata de europarlamentarul Nicu Stefanuta.

"Comisia Europeana a raspuns la intrebarea prioritara adresata de Nicu Stefanuta, europarlamentar al Aliantei USR PLUS, cu privire la masurile pe care executivul european le-ar putea lua in problema ursului brun, avand in vedere proiectul de lege adoptat recent de Senatul Romaniei prin care s-ar permite vanarea fara restrictii in urmatorii 5 ani.

Raspunsul Comisiei confirma ca proiectul Senatului Romaniei nu respecta directivele europene si transmite ca va contacta autoritatile pentru a le reaminti de obligatiile juridice ale acestora", a anuntat alianta intr-un comunicat de presa.

Astfel, formatiunea precizeaza ca adoptarea acestui proiect de lege ar putea duce la o transpunere incorecta a directivei.

"Amendamentul votat in Senatul Romaniei nu este fundamentat si nici nu se refera la cauza problemei, anume, frecventa crescuta a atacurilor ursilor, ci propune masuri de combatere a efectelor prin ridicarea regimului de protectie a ursului brun.

Reducerea semnificativa a habitatului ursului brun, prin defrisari si activitatea umana din ce in ce mai intensiva in aceste zone, lipsa zonelor de liniste a modificat comportamentul ursilor in principal prin pierderea fricii fata de om.

Nu putem trata un simptom fara a trata cauzele. Vanatoarea e promovata ca principala metoda de prevenire a conflictelor om-urs, in conditiile in care aceasta este o masura reactiva, nu preventiva", mai precizeaza documentul.

Amintim ca Senatul a schimbat, la sfarsitul lunii septembrie, Legea Vanatorii, inclusiv cu un amendament adoptat pe ultima suta de metri care, practic, scoate ursii din lista animalelor protejate.

Iata aici detalii - Senatorii au scos ursii de sub protectie si au dat liber la vanatoare. Crimele de la Caracal, printre "argumentele" invocate

A.D. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana ne avertizeaza ca legea care scoate ursii de sub protectie nu respecta directivele europene" pe Ziare.com

#Comisia Europeana proiect ursi Senat, #comisia europeana ursi romania , #Stiri Administratie