Consilierul lui Andrei Chiliman, condamnat definitiv la peste 6 ani de inchisoare pentru spaga

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 16:56
917 citiri
Consilierul lui Andrei Chiliman, condamnat definitiv la peste 6 ani de inchisoare pentru spaga
Foto: Arhiva Pixabay

Razvan Iordan, fost director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 si fost consilier al fostului edil Andrei Chiliman, si Dan Toma, fost director executiv adjunct in cadrul acelelasi directii, au fost condamnati miercuri la pedepse de cate 6 ani, 9 luni si 10 zile de inchisoare.

Cei doi functionari au fost gasiti vinovati intr-un caz de luare de mita, fiind acuzati ca au primit intre 15.000 si 70.000 de euro pentru a dispune intocmirea proceselor verbale de receptie a unor lucrari.

Decizia de condamnare a fost data de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva. In faza de fond a procesului, cei doi directori au fost achitati, dar procurorii DNA au contestat decizia.

Potrivit minutei CAB, magistratii au confiscat de la Iordan suma de 26.000 de euro, iar de la Toma 38.000 de euro.

Instanta le-a interzis mai multe drepturi celor doi functionari, pe o perioada de 5 ani: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa vreo functie in cadrul administratiei locale.

Acuzatiile DNA

Procurorii DNA sustineau in momentul inceperii anchetei ca, in perioada 2006 - 2010, Razvan Iordan si Dan Toma au pretins si primit de la doi oameni de afaceri, in mai multe randuri, sume cuprinse intre 15.000 si 70.000 de euro.

Banii au fost ceruti, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cei doi sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie. ...citeste mai departe despre "Consilierul lui Andrei Chiliman, condamnat definitiv la peste 6 ani de inchisoare pentru spaga" pe Ziare.com

#Razvan Iordan condamnat inchisoare, #Dan Toma inchisoare, #spaga condamnare Primarie Chiliman , #Stiri Administratie