Consiliul General i-a respins lui Firea proiectul prin care voia sa faca un parc la Baneasa. Avertismentele ecologistilor

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 14:04
1005 citiri
Consiliul General i-a respins lui Firea proiectul prin care voia sa faca un parc la Baneasa. Avertismentele ecologistilor
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Pentru moment, Primaria Capitalei nu va putea amenaja o "padure-parc" la Baneasa, in apropiere de complexul rezidential Greenvillage. Motivul: pe fondul unor avertismente lansate de societatea civila, Consiliul General a blocat joi initiativa Gabrielei Firea.

Consiliul General a respins, cu 19 voturi impotriva si doar 29 pentru, solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) de a cere inapoi de la Guvern 3 parcele de padure din zona Baneasa, administrate in prezent de Romsilva.

Gabriela Firea transmisese anterior ca vrea sa amenajeze acolo o "padure parc", asa cum si-a dorit si regele Mihai I. In plus, Firea a spus ca ii va actiona in instanta pe toti cei care au denigrat-o, sustinand ca solicita aceste suprafete de la Guvern pentru a le defrisa si a le da unda verde speculantilor care vor sa construiasca in padure.

"In primul rand, padurea Baneasa se afla in extravilanul municipiului Bucuresti. Conform legii, nu se poate construi absolut nimic, nu cum aberant s-a afirmat ieri de catre un asa-zis ONG eco-civic, preluate acele informatii cu nesabuinta si fara o minima cercetare si informare si de catre anumiti colegi din Consiliul General din Opozitie. Dar ne vom vedea in fata instantei si de aceasta data nu imi mai retrag plangerea", a amenintat Firea, in sedinta de azi a CGMB.

De unde a inceput intregul scandal

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a pus solicitat joi, pe 24 octombrie, imputernicire de la Consiliul General pentru a cere Guvernului 3 parcele din Padurea Baneasa, aflate momentan in grija Romsilva.

PMB a sustinut ca suprafetele respective, totalizand 572 de metri patrati, au mai fost in administrarea sa si in trecut. Mai exact, le-ar fi primit in 1930, gratuit, de la regele Mihai I, in vederea amenajarii unei "paduri-parc".

Ulterior, padurea a ajuns in administrarea statului, dupa ce Romsilva a anulat, in instanta, cartea funciara a PMB. Iar acum PMB sustine ca vrea sa administreze din nou respectivele suprafete si sa faca acolo o padure parc.

In acest scop, PMB a cerut (CGMB sa voteze, joi, un proiect de hotarare initiat de Gabriela Firea in vederea demararii procedurii de recuperare a palcurilor de padure de la Guvern.

In context, Fundatia Eco-Civica atrage atentia ca, daca PBM isi contina demersul, in respectiva portiune de padure se vor trage utilitati (deci se vor face lucrari masive - n.red.). In context, un drum forestier care duce spre Complexul Rezidential Greenfield ar putea fi transformat in drum pub ...citeste mai departe despre "Consiliul General i-a respins lui Firea proiectul prin care voia sa faca un parc la Baneasa. Avertismentele ecologistilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gabriela Firea Padure Baneasa parc , #Stiri Administratie