Constanta, primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 10:27
922 citiri
Constanta, primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala
Foto: site Primaria Constanta

Primarul Decebal Fagadau a anuntat, vineri, ca orasul Constanta este primul din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala, de regula aceasta institutie acordand asistenta tarilor.

Acordul va avea o durata de 36 de luni si o valoare de 900.000 de euro.

Incheierea acordului de asistenta tehnica dintre Constanta si Banca Mondiala a fost votata in sedinta de vineri a Consiliului Local.

"Dupa cum bine stiti, Banca Mondiala acorda asistenta statelor, tarilor, prin acordul cu guvernele. Municipiul Constanta va fi, dupa stiinta mea, primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala", a afirmat Decebal Fagadau.

El a spus la finalul sedintei Consiliului Local ca este important ca orasul sa se prezinte cu niste cifre auditate de o institutie precum Banca Mondiala.

"Atata vreme cat toate rapoartele, toate studiile si proiectele se raporteaza la indicatori elaborati de Banca Mondiala, cred ca era important ca municipiul Constanta sa se prezinte cu niste cifre si cu niste date auditate sau nascute de catre o institutie atat de serioasa cum este Banca Mondiala.

De exemplu, daca eu v-as spune care este gradul de indatorare al orasului sau care este rata de somaj sau care este potentialul de absorbtie sau care este discrepanta intre mediul de formare si piata muncii, orice date v-as da eu, le-ati imbraca in subiectivismul apartenentei politice - 'Asta zice primarul, vrea sa scoata doar aspectele bune in evidenta'", a spus edilul.

Raport Banca Mondiala: In Romania, pornesti o afacere mai usor in Bucuresti sau Timisoara decat in Craiova sau ConstantaPremiera: Banca Mondiala sanctioneaza pentru coruptie o firma abonata la contractele cu spitalele romanesti

El a mai mentionat ca in urma acestui acord se asteapta ca "apetitul investitional" catre Constanta sa creasca.

"In momentul in care Banca Mondiala, cu rigorile si cu procedurile interne, elaboreaza un studiu, acel studiu devine referential pentru tot ceea ce inseamna planificare si dezvoltare. Ma astept ca dupa aceasta colaborare cu Banca Mondiala, apetitul investitional catre Constanta sa creasca", a precizat Decebal Fagadau.

In cadrul acestui acord, Constanta va beneficia de asistenta tehnica si expertiza de specialitate oferita de specialistii internationali ai Bancii Mondiale, experti in domeniul dezvoltarii urbane.... citeste mai departe despre "Constanta, primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala" pe Ziare.com

#acord Constanta Banca Mondiala , #Stiri Administratie