Contestatiile pentru loturile 3 si 4 din autostrada Sebes-Turda au fost respinse

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 15:38
2058 citiri
Contestatiile pentru loturile 3 si 4 din autostrada Sebes-Turda au fost respinse

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a castigat la Curtea de Apel procesul in care erau depuse contestatii pentru loturile 3 si 4 din autostrada Sebes - Turda, a declarat, marti, ministrul Transporturilor Dan Sova, la conferinta Infrastructure Business Summit.

"Pot sa anunt in premiera - nici pe primul ministru Victor Ponta nu am apucat sa il anunt - ca pe doua tronsoane din Sebes-Turda, pe loturile 3 si 4, am castigat definitiv la Curtea de Apel, deci se pot semna contractele. Ieri (luni, 7 aprilie - n. r.) a venit si a doua decizie. Mai avem inca doua tronsoane de asteptat, tot la Curtea de Apel", a spus Dan Sova.

Autostrada Sebes-Turda are o lungime de 70 de kilometri si o valoare estimata, fara TVA, de peste 2,481 miliarde de lei.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a anuntat, la sfarsitul lui 2013, finalizarea licitatiei in vederea atribuirii contractului 'Proiectare si executie autostrada Sebes-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4', precizand ca pretul unui kilometru de autostrada este de 6 milioane de euro.

Potrivit comunicatului DPIIS, comisiile de evaluare au desemnat castigatorii pentru executarea autostrazii Sebes - Turda. Conform sursei citate, Lotul I de autostrada, reprezentand primii 17 kilometri, vor fi construiti de Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA.

Lotul al doilea, de la kilometrul 17 la kilometrul 41+250, va fi construit de Asocierea RCM Construzioni/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Constructii Napoca/Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/T Dancor RomConstruct/Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International.

Al treilea lot, de la kilometrul 41+250 la kilometrul 53+700, va fi construit de Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A, iar al patrulea lot, intre kilometrul 53+700 si kilometrul 70, de firma PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.

"Derularea licitatiei aferenta celor patru tronsoane de autostrada a fost realizata in timp record, unic in istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice. De asemenea, precizam ca in urma derularii procedurii de licitatie in vederea atribuirii contractului 'Proiectare si executie autostrada Sebes-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4', valoarea unui kilometru de autostrada este de 6 milioane euro", se mai spune in comunicatul DPIIS.

#autostrada Sebes Turda, #contestatii autostrada Sebes Turda, #loturi autostrada , #Stiri Administratie