Controlorii de trafic aerian fac greva generala inainte de minivacanta de Rusalii: Ne cerem scuze fata de pasageri

Luni, 29 Mai 2017, ora 12:16
1297 citiri
Controlorii de trafic aerian fac greva generala inainte de minivacanta de Rusalii: Ne cerem scuze fata de pasageri
Foto: Captura Digi 24

La Ministerul Transporturilor au loc negocieri intre reprezentantii institutiei Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) si reprezentantii sindicatului Romatsa, care anunta greva generala de marti.

Inainte de intalnire sindicalistii au transmis ca isi cer scuze fata de pasageri, dar ca nu exista alta cale pentru rezolvarea situatiei institutiei.

"Ne cerem scuze fata de pasageri. Greva noastra nu are nicio legatura cu aceasta vacanta. Conflictul nostru e inceput demult. De sase luni puteam incepe greva, am asteptat sase luni ca cine trebuia sa faca ce trebuia sa faca", a declarat Alecu Florin Diaconu, reprezentant al sindicatului Romatsa.

Acesta a precizat ca din punct de vedere legal ei au facut tot ceea ce trebuie.

"Am facut totul pe cale legala. Toata lumea concura la falimentarea Romatsei. Vreau sa inteleaga opinia publica, nu pentru salariile noastre facem ce facem, ci pentru a salva o institutie romaneasca care nu este bugetara si care aduce bani la buget", a acuzat el.

Principalul vinovat in opinia liderului Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), Gabriel Tudorache, este ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan Cuc.

"In opinia noastra, toata responsabilitatea ii revine domnului ministru. Domnia sa este persoana vinovata principal pentru decapitarea companiei", a spus Tudorache.

Ramane de vazut cum se vor desfasura negocierile, insa in trecut astfel de demersuri nu au avut un rezultat concret. Astfel, este foarte posibil ca incepand de marti, 30 mai, de la ora 09:00, controlorii de trafic aerian din Romania sa intre in greva generala.

Controlorii de trafic aerian din Romania au fost in greva de avertisment pe 12 mai, cand, timp de doua ore, au asigurat numai o treime din volumul de lucru obisnuit, mai multe zboruri fiind afectate. Si de aceasta data o treime din zboruri vor fi asigurate. ...citeste mai departe despre "Controlorii de trafic aerian fac greva generala inainte de minivacanta de Rusalii: Ne cerem scuze fata de pasageri" pe Ziare.com

#negocieri greva generala Romatsa, #negocieri greva Romats, #cotrolori trafic aerian greva , #Stiri Administratie