Coruptie in familie la MAE: Doi angajati sot si sotie, urmariti penal pentru ca au luat spaga

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 17:31
796 citiri
Coruptie in familie la MAE: Doi angajati sot si sotie, urmariti penal pentru ca au luat spaga
Foto: MAE

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, fata de doi angajati ai Ambasadei Romaniei de la Roma, acuzati de abuz in serviciu si luare de mita.

Este vorba despre Nelu Bita, sef birou administrativ la Accademia di Romania de la Roma (centru cultural aflat in gestiunea Ministerului Afacerilor Externe), si Gabriela Bita, economist la Biroul Financiar din cadrul Ambasadei Romaniei de la Roma, informeaza DNA intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

"In perioada octombrie 2012 - iulie 2013, inculpatii Bitica Nelu si Bitica Gabriela, in calitate de angajati ai Ministerului Afacerilor Externe, au pretins de la reprezentantii unei societati comerciale sume de bani si un autoturism, reprezentand 10 % din valoarea lucrarilor atribuite de ambasada catre firma acestora si au primit efectiv de la acestia suma de 13.300 de euro", se arata in documentul citat.

DNA sustine ca primirea sumei respective de ...citeste mai departe despre "Coruptie in familie la MAE: Doi angajati sot si sotie, urmariti penal pentru ca au luat spaga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie MAE DNA, #angajati MAE spaga Roma, #Ambasada Roma coruptie MAE , #Stiri Administratie