Craciunul la romani - traditii, obiceiuri si superstitii

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 21:45
1445 citiri
Craciunul la romani - traditii, obiceiuri si superstitii
Foto: Ziare.com

Dintre Sarbatorile de Iarna, cea mai asteptata este Craciunul, reprezentand o adevarata renastere sufleteasca, crestinii celebrand la 25 decembrie Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.

La aceasta sarbatoare sfanta, toti crestinii isi reimprospateaza sufletul cu amintirile copilariei, revenindu-le in minte zapezile bogate si prevestitoare de rod imbelsugat, colindele si clinchetele de clopotei, mirosul proaspat de brad, dar si de cozonaci, nerabdarea asteptarii darurilor sub pomul de Craciun, toate acestea creand o atmosfera de basm, liniste sufleteasca si iubire.

In cultura romaneasca, Craciunul este un personaj cu trasaturi bivalente: are puteri miraculoase, specifice zeilor si eroilor din basme, dar si calitati si defecte specifice oamenilor. Ca persoana profana, este un om batran, un pastor batran cu barba de omat, vecin cu Mos Ajun, fratele sau mai mic. Sub influenta crestinismului, Craciunul apare si ca figura apocrifa: s-a nascut inaintea tuturor sfintilor, este mai mare ...citeste mai departe despre "Craciunul la romani - traditii, obiceiuri si superstitii" pe Ziare.com

#traditii obiceiuri Craciun, #semnificatie Craciun, #semnificatie sarbatoare Craciun , #Stiri Administratie