Cristian Mungiu, despre prapadul nepedepsit si spaima de viitor. "Supravietuirea in Romania depinde de sansa" Interviu I

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 07:05
789 citiri

Asteptam sa aflam daca pentru statul roman si oficialii lui cinematografia este sau nu o prioritate, ca pana acum n-a fost vreodata, cu toate succesele din ultimii 10 ani, afirma regizorul Cristian Mungiu.

Potrivit acestuia, la noi, motorul majoritatii deciziilor publice este interesul personal, decidentii iau masuri socotind in primul rand daca prin ce hotarasc isi creeaza lor un avantaj concret si imediat, altfel nu misca nimic.

Intr-un interviu in exclusivitate pentru Ziare.com, Cristian Mungiu a vorbit despre jaful pentru care nimeni nu raspunde si care are consecinte extrem de grave: "Cinematografele au fost instrainate fara rusine de tot felul de hoti, nu mai ai unde sa proiectezi filmele pe care le produci, dar si, mai grav, odata cu disparitia pentru o perioada asa de lunga a salilor, a disparut si obinuinta de a vedea filme la cinematograf, in oras."

Cristian Mungiu nu viseaza la un Oscar, care "nu este o recunoastere superioara valorica. (...) Fiecare moment in care ...citeste mai departe despre "Cristian Mungiu, despre prapadul nepedepsit si spaima de viitor. "Supravietuirea in Romania depinde de sansa" Interviu I" pe Ziare.com

#Cristian Mungiu Bacalaureat Cannes, #Cristian Mungiu cinematograf , #Stiri Administratie