Cu cat creste consumul de vin de sarbatori si care sunt preferintele romanilor

Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 18:59
1451 citiri
Cu cat creste consumul de vin de sarbatori si care sunt preferintele romanilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Consumul de vin creste cu peste 50% in perioada Sarbatorilor de iarna fata de o luna normala, romanii preferand insa vinurile rosii in luna decembrie, cu toate ca de obicei aleg vinurile albe, a declarat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

"In perioada Sarbatorilor de iarna comertul cu vin creste cu peste 50% fata de o luna normala si in special creste consumul de vinuri rosii, romanii alegand de obicei vinurile albe, circa 60% din total vinuri. Desi nu exista studii de piata, consumul total de vin in decembrie este estimat la 50 de milioane de litri, insa numai 40% provine din piata fiscalizata", a spus Gheorghe.

Patronatul National al Viei si Vinului estimeaza productia de vin de anul acesta in media ultimilor ani, cu putin peste 4 milioane hectolitri, insa din punct de vedere calitativ, anul de recolta 2015 a fost unul atipic, cu variatii de calitate si cantitate medie la hectar de la o regiune la alta.

"Paradoxal, desi am ...citeste mai departe despre "Cu cat creste consumul de vin de sarbatori si care sunt preferintele romanilor" pe Ziare.com

#romani consum vin sarbatori, #romani preferinte vin, #productie vin , #Stiri Administratie