Cum am ajuns sa ne sarutam sub vasc - Legende si superstitii de care nu stiati

Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 14:31
1865 citiri
Cum am ajuns sa ne sarutam sub vasc - Legende si superstitii de care nu stiati
Foto: Arhiva Pixabay

In mitologiile europene, vascul are un loc cu totul aparte. Este o planta incarcata de magie, simbol al curateniei spirituale, al libertatii si armoniei.

Semn de bun augur al dragostei, aparator si protector al casei si al familiei, vascul, caruia i se mai spune si creanga de aur, este recunoscut acum drept simbol al sarbatorilor de iarna.

Vascul era considerat o planta sacra atat de norvegieni si druizii celti, cat si de indienii nord-americani. Atarnat deasupra usii, vascul aduce noroc in casa, bunastare si fericire.

Vascul isi mentine prospetimea verde si in timpul iernii, rezistand la ger si intuneric. Vechii germani credeau ca aceasta planta provine direct din cer.

Potrivit unei traditii mult raspandite (in special in tarile anglo-saxone), cei care se saruta de Craciun sub o ramura de vasc vor avea bucurie si fericire.

Celtii au fost cei care au initiat un adevarat cult al acestei plante pe care o considerau de esenta divina. In viziunea lor, cel mai pretios vasc ...citeste mai departe despre "Cum am ajuns sa ne sarutam sub vasc - Legende si superstitii de care nu stiati" pe Ziare.com

#traditii vasc, #sarut sub vasc superstitie , #Stiri Administratie