Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum ar trebui sa te trateze medicii si personalul medical daca esti pacient - proiect

Cum ar trebui sa te trateze medicii si personalul medical daca esti pacient - proiect
Pacientii vor avea acces neingradit la toate datele medicale personale, care le vor fi comunicate de unitatea sanitara in cel mult 48 ore de la solicitare, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

De asemenea, pacientii pot cere ca o alta persoana sa afle diagnosticul daca acesta i-ar cauza suferinta, sunt tratati la fel indiferent de rasa, sex, varsta, apartenenta etnica, religie, optiune politica sau antipatie personala si sunt implicati in programe de cercetare medicala doar cu acordul lor si daca acestea sunt in interesul lor, se specifica in proiect, potrivit News.ro.

In document se mai precizeaza ca spitalele pot efectua interventii medicale doar daca dispun de dotarile necesare si de personal acreditat si ca trebuie sa le asigure pacientilor, la solicitarea acestora, alte opinii medicale si servicii acordate de medici acreditati din afara unitatii sanitare.

Prin proiectul de ordin, pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii, se propun noi reglementari fata ...citeste mai departe despre "Cum ar trebui sa te trateze medicii si personalul medical daca esti pacient - proiect" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 516 ori