Cum arata narativul PSD: punctaj cu extremisti sponsorizati de Iohannis si violenta legitima a statului - Analiza

Duminica, 12 August 2018, ora 12:45
869 citiri

Presedintele Klaus Iohannis este sponsorul miscarilor extremiste, prin care se urmareste dizolvarea democratiei si rasturnarea ordinii de drept, care, nu-i asa?, este atributul exclusiv al puterii PSD/ALDE. Asa arata narativul dictat de Liviu Dragnea, prin care se incearca uzurparea protestului istoric al romanilor veniti din diaspora, pentru a-si recupera locul in tara.

Inca de saptamana trecuta, presedintele PSD Liviu Dragnea a lansat teza violentelor care vor fi la protestul in care romanii din diaspora au venit in tara, pentru a protesta fata de abuzurile unui guvern toxic pentru Romania. O teza mai apoi rostogolita la televiziunile apropiate Puterii si dusa la paroxism vineri seara, cand Antena3 a lansat mesajul alarmist, pe surse, ca membrii galeriilor de fotbal vor veni la protest.

Odata lansata teza, ea a fost preluata in comunicarea oficiala a Jandarmeriei, care a transmis tarziu in seara un avertisment ca astfel de suporteri ar fi in Piata Victoriei.

Iata, succint, o trecere in revista a temelor de punctaj care se regasesc in declaratiile, comunicatele de presa si interventiile politicienilor de la putere (PSD si ALDE) si, sincron, in comentariile si abordarile de la cele doua televiziuni apropiate lui Dragnea, Antena3 si Romania TV.

I. Presedintele Klaus Iohannis este sponsorul violentelor de la protest - o sintagma comuna, de regasit in toate mesajele care sunt transmise pe e-mail jurnalistilor, de catre diversi social-democrati si de filiale ale PSD.

Termenul "sponsor" este astfel rostogolit cu insistenta, atat pentru provenienta din registrul financiar, cat si pentru a sugera ca presedintele este beneficiarul final al violentelor.

II. Rasturnarea ordinii constitutionale a statului - Klaus Iohannis intentioneaza sa rastoarne ordinea de drept a statului. Aceasta tehnica de a prelua practic criticile care i se aduc chiar puterii PSD/ALDE nu e una deloc noua si in niciun caz sofisticata.

In principiu, resemantizarea unui concept, confiscarea sensului prim foloseste regimurilor discretionare, care isi creeaza astfel pseudo-adevarurile cu statut oficial.

Insinuand ca presedintele ataca ordinea constitutionala, PSD se instituie ca reprezentant si apoi garant al statului de drept, singurul stat care detine puterea.

III. Dizolvarea democratiei - o alta sintagma repetata in mesaje, care este insotita de registrul legitimarii formale: Guvernul de la putere este legitimat de popor, iar orice atac asupra lui inseamna automat o d ...citeste mai departe despre "Cum arata narativul PSD: punctaj cu extremisti sponsorizati de Iohannis si violenta legitima a statului - Analiza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea PSD diaspora punctaj , #Stiri Administratie