Cum arata Programul de prevenire a inzapezirii soselelor din Romania: 0,45% realizare in 15 ani

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 08:55
878 citiri
Cum arata Programul de prevenire a inzapezirii soselelor din Romania: 0,45% realizare in 15 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi in fiecare iarna viscolul blocheaza aceleasi tronsoane din infrastructura rutiera, Romania evita cea mai ieftina si mai eficienta metoda de protectie a soselelor impotriva inzapezirilor.

Cu 5 legi si hotarari de guvern elaborate in 15 ani, cu un cost de doar 7 milioane de euro si cu 4 ministere implicate, guvernele lupta impotriva viscolului doar prin cele mai costisitoare metode: blocarea traficului, instituirea de coduri de urgenta si adunarea celulor de criza care stau de dimineata pana seara in lumina reflectoarelor.

In acest timp, infrastructura rutiera a unei tari cu ierni grele se bucura de o protectie similara cu cea din statele mediteraneene.

Din 2002, Romania are un program national pentru infiintarea perdelelor forestiere ce ar trebui sa apere drumurile cu risc ridicat de inzapezire.

Pana acum, insa, autoritatile nu au reusit decat sa creasca spectaculos obiectivele propuse prin numeroasele reglementari elaborate intre timp - de la protejarea a 870 de km, in ...citeste mai departe despre "Cum arata Programul de prevenire a inzapezirii soselelor din Romania: 0,45% realizare in 15 ani" pe Ziare.com

#program prevenire inzapezire , #Stiri Administratie