Cum raspunde Compania Aeroporturi Bucuresti acuzatiilor cu privire la starea grava a pistelor de pe Otopeni

Luni, 02 Aprilie 2018, ora 19:02
760 citiri

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti spune, in urma acuzatiilor facute de Asociatia Pro Infrastructura cu privire la starea pistelor de pe Aeroportul International Henri Coanda, ca in ultimii ani s-a derulat un program de reparatii curente la pista 08R.

De asemenea, spune compania, in urma incidentului de vinerea trecuta s-a verificat suprafata pistei si a fost eliminata problema, in timp ce traficul a fost redirectionat catre pista 08L, nefiind, astfel, afectat.

"La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operata cu o aeronava Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzura, cu o grosime de 0,6 cm. Acest tip de aeronava opereaza, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu masuri speciale. Astfel, conform procedurii in vigoare, imediat dupa decolare a fost efectuat controlul special pe suprafata pistei si, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformitatii in vederea desfasurarii in siguranta a traficului aerian", transmite Aeroporturi Bucuresti.

Reprezentantii companiei spun ca in 10 minute traficul aerian a fost redirectionat catre pista 08L, nefiind afectat.

De asemenea, CNAB precizeaza ca in ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparatii curente la pista 08R-26L, pana in prezent fiind inlocuita suprafata de rulare in proprtie de 80 la suta.

Asociata Pro Infrastructura a scris luni, pe pagina sa de Facebook, ca una dintre pistele Aeroportului International Henri Coanda din Bucuresti, singura operationala pe intreaga lungime, a fost carpita in nenumarate randuri cu straturi subtiri de asfalt si a devenit periculoasa atat pentru calatori, cat si pentru aeronave.

Reprezentantii asociatiei dau exemplu un caz de saptamana trecuta, cand o bucata din pista s-a dislocat complet in timpul decolarii unei aeronave a companiei israeliene El Al, ceea ce a dus la blocarea traficului aerian timp de ora, avand in vedere ca cealalta pista a aeroportului era inchisa complet pentru lucrari de intretinere.

Pro Infrastructura solicita Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti si Ministerului Transporturilor sa ia masuri pentru reabilitarea si operationalizarea pistelor Aeroportului Henri Coanda. ...citeste mai departe despre "Cum raspunde Compania Aeroporturi Bucuresti acuzatiilor cu privire la starea grava a pistelor de pe Otopeni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroport Otopeni piste, #probleme piste Aeroport Otopeni , #Stiri Administratie