Cum rezolva Guvernul problema caldurii in Bucuresti: RADET si ELCEN fuzioneaza si ajung la Firea

Joi, 30 Martie 2017, ora 17:30
1270 citiri
Cum rezolva Guvernul problema caldurii in Bucuresti: RADET si ELCEN fuzioneaza si ajung la Firea
Foto: Ziare.com

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Societatea Comerciala Electrocentrale (ELCEN) ar putea fuziona, pana la inceputul iernii viitoare, urmand a fi administrate de Primaria Capitalei prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a anuntat, joi, ministrul Energiei, Toma Petcu.

"Ministerul Energiei a plecat inca de la inceput de la aceasta strategie de a fi sub aceeasi autoritate, atat partea de productie, cat si partea de distributie a energiei termice a Municipiului Bucuresti, pentru ca am observat in anii anteriori ca au fost sincope foarte mari in aceasta colaborare.

De fiecare data, primaria a aprobat subventii, nu le platea catre RADET si RADET-ul nu le platea catre ELCEN. Erau doua societati diferite, una in subordinea Guvernului, cealalta in subordinea primariei.

Trebuie sa cream o singura entitate care sa administreze ambele societati, este clar ca cea mai buna solutie este o fuziune. Ca sa nu mai fie aceasta posibilitate sa se arunce vina dintr-o parte-n alta, cred ca cel mai corect este sa fie sub o singura autoritate", a declarat ministrul Energiei.

Toma Petcu a subliniat ca fuziunea dintre cele doua societati trebuie realizata inainte de inceperea urmatoarei ierni.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca dupa ce ministerele Justitiei si Finantelor Publice isi vor da avizele, se asteapta o hotarare de guvern prin care ELCEN sa fie dat in administrare municipalitatii.

"Vrem sa pregatim inca de pe-acum urmatorul sezon de iarna, asa mi se pare si intelept, iar domnul ministru in totalitate a fost de acord sa pregatim functionarea fara cusur a relatiei RADET si ELCEN. Asa cum stiti, aceste entitati economice se afla in paralel in proceduri de insolventa, dar interesul nostru este ca, in urma celor doua planuri de reorganizare, cel putin aceasta este dorinta primariei, cele doua institutii sa ajunga sa fuzioneze", a spus Firea, care a adaugat ca, in acest fel, bucurestenii vor beneficia de apa calda si caldura "la parametri ridicati de civilizatie europeana, fara intreruperi, fara avarii, fara conflicte intre cele doua institutii".

Edilul Capitalei a precizat ca Bucurestiul va beneficia de 187 de milioane de euro de la Uniunea Europeana, pentru reabilitarea retelelor de transport si de distributie a agentului termic.

"Primaria Generala a Capitalei va beneficia de o suma destul de importanta din partea Uniunii Europene pe programul POIM (Programul Operational Infrastructura Mare - n.red.), de ...citeste mai departe despre "Cum rezolva Guvernul problema caldurii in Bucuresti: RADET si ELCEN fuzioneaza si ajung la Firea" pe Ziare.com

#ministrul Energiei fuziune RADET ELCEN, #RADET ELCEN Primaria Capitalei, #RADET ELCEN iarna Primaria Bucuresti , #Stiri Administratie