Cum s-au construit cluburi de fite pe terenurile de antrenament ale copiilor

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 00:00
1425 citiri
Cum s-au construit cluburi de fite pe terenurile de antrenament ale copiilor
Foto: Facebook/Pescariu Sports&Spa

Aproximativ 7 milioane de euro a incasat in ultimii noua ani Fundatia Dinu Pescariu din subinchirierea unor imobile din baza Cutezatorii, in timp ce platea Ministerului Educatiei o chirie de 945.000 euro (9.000 euro/luna), pentru intreg complexul. Statul nu s-a constituit parte civila un acest caz.

Sute de copii din Bucuresti care activau in echipele de fotbal, tenis sau atletism de la Palatul National al Copiilor (PNC) si care isi faceau antrenamentele la fosta baza Cutezatorii si-au redus drastic activitatea sportiva dupa ce complexul a trecut in administrarea fostului tenismen Dinu Pescariu. Ei au fost nevoiti sa-si inchiriereze terenuri sau sa se antreneze in curtile scolilor.

Profesorii de educatie fizica din cadrul PNC au adresat in octombrie 2013 o scrisoare deschisa oficialilor din Ministerul Educatiei Nationale si au aratat ca situatia este critica.

"Nu stim daca Ministerul Educatiei Nationale (sub diverse denumiri) cunoaste faptul ca in incinta cladirii PNC, din Bulevardul Tineretului, nr. 8-10, nu se pot desfasura activitatile de tenis de camp, atletism, badminton si fotbal deoarece nu avem terenuri.Din acest motiv baza Cutezatorii a fost oferita de fostul regim (comunist -n.red.), ca o extensie a Palatului National al Copiilor", se plangeau profesorii.

Citeste mai departe despre "Cum s-au construit cluburi de fite pe terenurile de antrenament ale copiilor" pe Ziare.com.

#Mihnea Costoiu DNA, #Mihnea Costoiu Baza Cutezatorii, #Mihnea Costoiu Dinu Pescariu , #Stiri Administratie