Cum sa ai o tara de parinti responsabili si copii imunizati: Vaccinul sau banii - o metoda de succes

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 14:20
857 citiri
Cum sa ai o tara de parinti responsabili si copii imunizati: Vaccinul sau banii - o metoda de succes
Foto: Arhiva Pexels

Romania e in plina epidemie de rujeola, care a facut deja trei victime in randul copiilor.

Situatia a fost posibila in conditiile in care in tara noastra sunt din ce in ce mai multi parinti care refuza sa-si vaccineze copiii.

In contextul asa-numitului fenomen Olivia Steer, care lupta de ani buni impotriva vaccinarii, se pune intrebarea ce e de facut pentru a incuraja parintii sa-si imunizeze copiii.

Si poate n-ar fi rau sa vedem ce s-a intamplat in situatii similare in lume, mai departe sau mai aproape de Romania.

Chiar la inceputul acestui an, in Australia, mii de copii au fost vaccinati pentru prima oara in viata, in cadrul unei campanii foarte eficiente. Concret, parintii s-au vazut nevoiti sa renunte la 15.000 de dolari australieni, bani dati de stat pentru cresterea copiilor sub forma unor alocatii si nu numai, sau sa-si vaccineze copiii si sa ramana cu banii.

In doar 7 luni, 5.738 de copii au fost vaccinati pentru prima oara, iar alti 148.000, care nu aveau ...citeste mai departe despre "Cum sa ai o tara de parinti responsabili si copii imunizati: Vaccinul sau banii - o metoda de succes" pe Ziare.com

#vaccinare Romania, #epidemie rujeaola Romania, #vaccinare obligatorie tari, #vaccinare Marea Britanie, #vaccinare SUA , #Stiri Administratie