Cum vede presa din Ungaria protestele de la noi: Poporul roman are un simt al corectitudinii mai dezvoltat

Joi, 09 Februarie 2017, ora 10:45
3019 citiri
Cum vede presa din Ungaria protestele de la noi: Poporul roman are un simt al corectitudinii mai dezvoltat
Foto: Arhiva Ziare.com

Masivele proteste din Romania au atras atentia presei din toata lumea si inclusiv jurnalistii ungari, a caror tara se confrunta si ea cu o coruptie de amploare, au scris despre evenimentele de la noi.

Au existat si critici, insa multi jurnalisti ungari au laudat determinarea cu care romanii au iesit in strada seara de seara si au luptat pentru democratie, dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat pe furis ordonanta 13 si chiar si dupa ce Executivul a abrogat-o, scrie BudaPost.

A 9-a zi de proteste: Mii de oameni au fost la Guvern. Nu i-au oprit nici viscolul, nici cutremurul, nici pana de curent

Jurnalistul Peter Somfai de la Nepszava a acuzat autoritatile ungare ca nici macar nu s-au prefecut ca ii ancheteaza pe politicienii suspectati de coruptie, in timp ce procurorii din Romania au lansat o campanie in forta impotriva politicienilor si functionarile publici banuiti ca au incalcat legea.

Editorialistul de stanga a laudat romanii ca au iesit in strada sa protesteze fata de planurile Guvernului de la Bucuresti de a-i scapa pe corupti de inchisoare.

Poporul roman are un simt al corectitudinii mai dezvoltat, a notat si Csaba Lukacs de la Magyar Nemzet. Desi Ungaria a fost catalogata ca fiind mai corupta decat Romania in cel mai recent raport al Transparency International, ungarii nu par sa fie revoltati de politicienii din ce in ce mai bogati, sustine editorialistul conservator.

In schimb, in publicatia Kettos Merce, Szilard Istvan Pap a precizat ca legislatia anticoruptie din Romania nu este pusa la punct foarte bine, asa ca orice oficial poate fi acuzat de coruptie cu usurinta.

In concluzie, Pap a sustinut ca, daca protestatarii ar fi reusit sa determine Guvernul sa isi dea demisia, pe Romania ar fi pus stapanire "partidele liberale populiste si demagogice". ...citeste mai departe despre "Cum vede presa din Ungaria protestele de la noi: Poporul roman are un simt al corectitudinii mai dezvoltat" pe Ziare.com

#presa ungaria proteste, #Ungaria coruptie proteste , #Stiri Administratie