Cum vrea Firea sa rezolve problema traficului: Autobuzele vor circula si pe liniile de tramvai

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 14:55
1217 citiri
Cum vrea Firea sa rezolve problema traficului: Autobuzele vor circula si pe liniile de tramvai
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca municipalitatea va lansa curand un proiect "pentru decongestionarea traficului", prin care autobuzele RATB sa poata circula si pe linia de tramvai.

"Vom lansa un alt proiect pentru decongestionarea traficului. Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula si autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru inceput, ne-am gandit ca benzile unice sa fie cele care sunt deja create si au aceasta infrastructura, iar autobuzele sa poata intra pe linia de tramvai", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a spus ca sunt cateva trasee stabilite, iar proiectul urmeaza fie inceput in scurt timp.

"Etapa a doua va fi aceea in care linia de tramvai sa fie amenajata, astfel incat sa poata intra si autobuzul", a subliniat primarul.

Firea a adaugat ca toate statiile RATB vor fi reamenajate, pentru ca multe dintre ele "sunt depasite".

"Este nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum si a orelor la care vin mijloacele de transport in comun. Pentru persoanele suferinde sau in varsta, mai multe locuri in care sa stea. S-au facut in anii trecuti ceva investitii, dar sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, si mi-a adus un draft, un plan de investitii pentru toate statiile RATB", a spus Firea, declarandu-se nemultumita de cum arata in prezent statiile si refugiile.

Citeste si Primaria Capitalei anunta schimbari in 13 intersectii din Bucuresti

Primarul Capitalei a mai spus ca zona de tramvai de la Piata Sudului, unde pasajul a fost de curand finalizat, va fi deschisa circulatiei saptamana viitoare, odata cu inceperea anului scolar.

De asemenea, Firea a precizat ca un alt proiect la care municipalitatea lucreaza este cel referitor la linia de tramvai 21, care va fi amenajata astfel incat autoturismele sa nu mai poata patrunde pe sine.

"In scurt timp va vom invita la un alt eveniment, transformarea liniei de tramvai 21 zona Colentina pe modelul succesului care l-a inregistrat linia 41, printr-un gardulet, pentru ca autoturismele sa nu mai poata patrunde pe linia de tramvai si sa bloheze circulatia. Avem obtinute toate avizele si autorizatiile", a adaugat Firea. ...citeste mai departe despre "Cum vrea Firea sa rezolve problema traficului: Autobuzele vor circula si pe liniile de tramvai" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea autobuze linii tramvai, #Firea trafic Bucuresti , #Stiri Administratie