Cum vrea Ministerul Economiei sa atraga turisti europeni: Trasee pentru biciclete in toata tara

Miercuri, 03 August 2016, ora 09:50
828 citiri
Cum vrea Ministerul Economiei sa atraga turisti europeni: Trasee pentru biciclete in toata tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Economiei, care are in subordine si Autoritatea Nationala pentru Turism, vrea sa atraga mai multi turisti romani si straini prin amenajarea unor trasee pentru biciclete, luand ca model Germania, care furnizeaza anual milioane de cicloturisti ce viziteaza pe biciclete alte tari europene.

Ministerul precizeaza ca exista numeroase surse de finantare pentru acest proiect, inclusiv fonduri nerambursabile comunitare, insa fondurile nu pot fi accesate din cauza ca nu exista un suport legislativ privind standardele, metodologia, proiectarea, implementarea si omologarea acestei categorii de trasee turistice.

"Crearea, amenajarea si omologarea traseelor de cicloturism va duce la cresterea circulatiei turistice la nivel national, regional sau local", arata un proiect de hotarare pentru aprobarea normelor metodologice privind crearea, amenajarea si omologarea traseelor de cicloturism.

Top 10 destinatii de explorat cu bicicleta

Proiectul de act normativ stabileste si amenzi ...citeste mai departe despre "Cum vrea Ministerul Economiei sa atraga turisti europeni: Trasee pentru biciclete in toata tara" pe Ziare.com

#trasee biciclete, #trasee ciclisti, #turisti trasee bicicleta , #Stiri Administratie