Cum vrea UBER sa scape 100 de bucuresteni de grija parcarii

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 13:05
1002 citiri
Cum vrea UBER sa scape 100 de bucuresteni de grija parcarii

(P) In Bucuresti sunt peste 1 milion de masini si aproximativ 200.000 de locuri de parcare. Practic, ai cam o sansa din 5 sa gasesti un loc de parcare, atunci cand ai nevoie.

Uneori, ai mai multe sanse sa ti se intample ceva improbabil decat sa gasesti parcare, cum ar fi sa prinzi verde la toate semafoarele, sa pleci la 17:30 de la birou, sa nu prinzi coada la shaorma la 3 dimineata sau... sa iti taie calea o trupa de clovni.

UBER isi propune sa vorbeasca mai putin despre problema parcarilor si mai mult despre solutii si incurajeaza bucurestenii sa lase cat mai des masina personala acasa si sa mearga mai mult cu UBER sau cu transportul in comun, mai ales atunci cand merg intr-un loc cu putine locuri de parcare.

Cei care acceseaza platforma t.uber.com/grijaparcarii si completeaza un scurt test despre starea traficului si a parcarilor din Bucuresti pot castiga curse UBER, calatorii RATB si calatorii cu metroul pentru o luna sau chiar o bicicleta electrica Suprem Dinamic in valoare de 6900 de lei oferita de Pegas. In total, 100 de bucuresteni vor primi curse gratuite timp de o luna, timp in care pot uita de grija gasirii unui loc de parcare.

Initiativa companiei vine in contextul lipsei locurilor de parcare din Bucuresti, al cincilea cel mai aglomerat oras din lume si primul din Europa, conform TomTom Index.

Conform unui studiu realizat recent de UBER in randul a peste 2700 de oameni care conduc in Bucuresti, 8 din 10 persoane au parcat cel putin o data neregulamentar, petrecand adesea mai mult timp pentru a cauta un loc de parcare decat pentru a ajunge la destinatie, iar 4 din 10 persoane recunosc ca au fost implicate cel putin o data intr-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare. Lipsa locurilor de parcare se afla pe locul doi in topul problemelor legate de trafic din capitala, dupa aglomeratie si urmata de starea proasta a strazilor, conform sondajului.

Intrebati ce fac atunci cand stiu ca trebuie sa mearga intr-o zona cu putine locuri, 52% dintre respondenti au spus ca aleg sa mearga cu transportul in comun sau cu serviciile ca UBER, care ofera o alternativa la masina personala. De asemenea, oamenii folosesc UBER si transportul in comun complementar - peste 20% din cursele cu UBER incep sau se termina langa un nod de transport in comun.

La capitolul solutii, cei mai multi respondenti sustin investitiile in infrastructura, urmate de incurajarea alternativelor la masina personala - transport in comun, piste pentru biciclet ...citeste mai departe despre "Cum vrea UBER sa scape 100 de bucuresteni de grija parcarii" pe Ziare.com

#UBER curse gratuite, #UBER curse Bucuresti , #Stiri Administratie