Curtea Constitutionala trebuie desfiintata

Sambata, 04 Martie 2017, ora 19:42
920 citiri
Curtea Constitutionala trebuie desfiintata

Valeriu s-a nascut in 1943. Un nostalgic al socialismului, amestecat in politica Stangii nationaliste. Valeriu a prezidat, ca sef al Curtii Constitutionale, peste o serie de decizii scandaloase. Una dintre cele mai recente a fost aceea care suspenda aplicabilitatea deciziilor Curtii Europene a Drepturilor Omului in acele cazuri despre care sunt apreciate ca sunt in contradictie cu Constitutia.

Stati putin.... Credeati ca este vorba despre Valeriu Dorneanu?... (Nascut in 1944, de meserie procuror ceausist si jurist la "sindicat", in Epoca de Aur). Nu. Ma refer la Valeriu Zorkin, presedintele Curtii Constitutionale a Federatiei Ruse.

Socialistii si complicii lor umbla sa ne convinga ca nu avem voie nici macar sa criticam Curtea Constitutionala. Ca este suprema. Ca este necesara intr-o democratie. Ca ar fi o dovada de "extremism" sa atentam la onoarea acestei institutii.

Sa incepem prin a fi logici. Suntem de acord ca Parlamentul a ajuns un refugiu pentru indivizi cu probleme penale. Suntem de acord ca administratia locala este corupta. Suntem de acord ca presa este cartelizata. Suntem de acord ca economia este dominata de niste oligarhi evazionisti.

Cum se face, atunci, ca doar Curtea Constitutionala s-a ridicat, alba si neprihanita, din spuma fetida a marii noastre politice? Prin ce miraculoasa alchimie?

Evident, stim raspunsul. In realitate, Curtea Constitutionala este la fel de rea si de disfunctionala ca celelalte institutii ale "democratiei". "Judecatorii" sai sunt personaje controversate. Unii dintre ei aveau pana mai ieri carnet de partid.

Insa lucrurile stau inca si mai grav. Chiar existenta acestei Curti, ca institutie, este o amenintare la adresa libertatii si ordinii publice din aceasta tara.

Pentru a intelege de ce, trebuie sa ne intoarcem in istoria ideilor si a institutiilor. Comunismul, la originile sale, era o doctrina a anarhismului integral. Egalitatea si prosperitatea oamenilor, credeau primii sai doctrinari, se va instaura doar dupa inlaturarea Statului. Iar marxismul a facut din inlaturarea statului burghez o conditie necesara a Revolutiei. Si cine ii va organiza pe oameni si va conduce lupta? Partidul.

Insa la un moment dat - in 1917 in Imperiul Tarist si in 1947 in Romania - Partidul s-a trezit ca a preluat puterea asupra Statului. Si de aici o dificultate majora. Cum sa guvernezi?

Cum saltul direct in comunism nu era posibil, socialistii au fost nevoiti sa accepte existenta Statului. Ei aveau nevoie de insti ...citeste mai departe despre "Curtea Constitutionala trebuie desfiintata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Curtea Constitutionala Romania desfiintata, #CCR decizie DNA ancheta OUG13 , #Stiri Administratie