Daea, scos din sarite in Parlament: V-a intrat cormoranul in cap? Inseamna ca a avut succes

Marti, 12 Februarie 2019, ora 14:19
1069 citiri
Daea, scos din sarite in Parlament: V-a intrat cormoranul in cap? Inseamna ca a avut succes
Foto: Facebook/Petre Daea

Ministrul Petre Daea a avut parte, marti, de o disputa cu deputatul liberal PNL Roman, la adoptarea bugetului ministerului Agriculturii.

Intrebat despre cormorani, ministrul s-a enervat si a inceput un dialog aprins cu liberalul:

Ministrul Daea: V-a intrat cormoranul in cap? Inseamna ca a avut succes. Nu dam bani pentru cormorani. Nu, nu. Sa stiti ce va spune ministrul Daea. E o problema extrem de importanta. Romania, romanii, mananca, astazi, mai putin peste din suprafata decat cormoranii. Iar dvs. aici aveti un mare rol ca parlamentar, pentru ca exista in Parlamentul Romaniei, o modificare a anexei. Numai putin. Ascultati-ma ca o rezolv eu, pentru ca e bine sa stiti, pentru a putea gestiona votul in Parlament. Deci este dusmanul numarul unul al pisciculturii si Romania si inainte de 89 si dupa 89 ar fi trebuit sa aiba o politica de stat pentru dotarea pisciculturii in domeniu. Iar...

Florin Roman: Nu mai aratati domne asa cu degetul. Va rog. Opriti-va! (a spus Roman, precizand ca numai Ceausescu obisnuia sa faca asa - n.red.)

Petre Daea: Nu, nu. Cormoranilor.

Florin Roman: Nu va enervati!

Petre Daea: Nu, nu!.

Precizam ca bugetul Ministerului Agriculturii a primit, marti, aviz favorabil din partea comisiilor pentru buget, finante si banci reunite.

Amintim ca cormoranii au ajuns in discutie, dupa ce Petre Daea, atunci cand a fost audiat in Comisia de Pescuit a Parlamentului European, a fost intrebat de impactul Brexit asupra pescuitului, de strategiile de conservare a speciilor din Marea Mediterana si de viitorul colaborarii in domeniu dintre UE si Mauritania. Daea a evitat orice raspuns clar. Iar in timpul audierii, ministrul a spus ca "in Romania cormoranii inoata in piscine".

Piscicultorii, impresionati de discursul lui Daea: UE chiar pierde mult din cauza cormoranilorSocietatea Ornitologica ofera o reactie amuzanta la declaratia lui Daea despre cormorani, pe care o considera o gluma proasta ...citeste mai departe despre "Daea, scos din sarite in Parlament: V-a intrat cormoranul in cap? Inseamna ca a avut succes" pe Ziare.com

#Daea cormorani cearta liberal, #Daea cormorani Parlament , #Stiri Administratie