Dan Andronic a fost audiat la Politie: S-a intalnit sau nu cu Ghita in Serbia?

Vineri, 24 Martie 2017, ora 20:44
705 citiri

Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, vineri, la Inspectoratul General al Politiei Romane, el precizand pe o retea sociala ca a fost intrebat daca s-a intalnit cu fostul deputat Sebastian Ghita in Serbia.

Dan Andronic spune ca a fost intrebat de politisti daca sunt reale informatiile potrivit carora s-ar fi intalnit in Serbia cu Sebastian Ghita.

"Nu m-am vazut cu Ghita in Serbia sau oriunde in alta parte (...) Daca Ghita era localizat in Serbia, era demult in custodia politiei. Nu o functiona mandatul european de arestare, dar mandatul international dat prin Interpol functioneaza. Iar intre Romania si Serbia functioneaza un tratat de extradare din 1961", mai spune Andronic.

La jumatatea lunii martie, in spatiul public au aparut informatii ca Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat in Serbia. Informatiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

Procurorul general Lazar si premierul Grindeanu dezmint ca Ghita ar fi in Serbia: Este o informatie falsa. Nu este cea corecta

Pe numele lui Sebastian Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa.

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita, procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A., a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si/sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita.

Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu.

De asemenea, Sebastian Ghita mai este urmarit penal si in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romani ...citeste mai departe despre "Dan Andronic a fost audiat la Politie: S-a intalnit sau nu cu Ghita in Serbia?" pe Ziare.com

#Dan Andronic audiat politie Ghita, #Dan Andronic intalnit GHita Serbia, #Sebastian Ghita Serbia , #Stiri Administratie