Dan Lazar lasa Finantele pentru postul de prorector la Babes-Bolyai

Joi, 22 Martie 2012, ora 16:29
1691 citiri
Dan Lazar lasa Finantele pentru postul de prorector la Babes-Bolyai

Dan Lazar va demisiona din postul de secretar de stat in Ministerul Finantelor, pe care il ocupa din noiembrie 2010, si va pleca la Cluj-Napoca, unde va lucra ca prorector la Universitatea Babes-Bolyai (UBB), au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Demisia va fi depusa la cabinetul premierului Mihai Razvan Ungureanu saptamana viitoare, au aratat sursele.

Dan Lazar, originar din Cluj, a fost ales recent ca prorector al Universitatii Babes-Bolyai.

Conform legii, pozitia de prorector este una de conducere in cadrul universitatilor, dar nu obliga la renuntarea functiei de demnitate publica, deoarece o situatie de incompatibilitate se aplica doar in cazul rectorilor.

Astfel, legislatia prevede ca persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului, dar pot lucra intr-un alt post didactic si/sau de cercetare.

"Chiar daca legislatia nu il obliga sa renunte la postul de secretar de stat, Dan Lazar prefera sa aleaga o cariera didactica, fiind constient ca nu pot fi inregistrate performante ridicate in acelasi timp in doua domenii, respectiv si la Ministerul Finantelor, si la Universitatea Babes-Bolyai", au declarat sursele citate.

La Babes-Bolyai, alaturi de cursuri universitare, Lazar se va ocupa si cu finantele si administratia universitatii.

Dan Lazar a fost transferat in noiembrie 2010 din postul de consilier de stat pe probleme economice al premierului de atunci, Emil Boc, in cel de secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Ulterior, el a fost numit responsabil national cu autorizarea finantarii Phare, Facilitatea de tranzitie si SAPARD, precum si membru in Consiliul de Administratie al CEC Bank.

Dan Lazar este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice al Universitatii "Babes-Bolyai", iar din 2005 a lucrat in aceasta institutie ca si conferentiar universitar la catedra de Administratie Publica, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, pana in 2009 cand a fost numit la Guvern consilier al premierului Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Lazar finante, #Dan Lazar demisie, #Dan Lazar ministerul de finante , #Stiri Administratie