De azi, amenzile de circulatie pot fi platite la jumatate din valoare in termen de 15 zile

Vineri, 24 August 2018, ora 12:27
1281 citiri
De azi, amenzile de circulatie pot fi platite la jumatate din valoare in termen de 15 zile
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de astazi, amenzile contraventionale vor putea fi achitate la jumatate din valoare timp de 15 zile, in loc de 48 de ore, anunta Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, precizeaza MAI, tot de azi amenzile nu mai pot fi achitate direct la politist, astfel ca este eliminat "orice schimb de bani intre cetatean si politist".

"De astazi, amenzile contraventionale pot fi platite la jumatate din minimul prevazut de actul normativ, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal (in loc de 48 de ore).

Cu alte cuvinte, daca agentul constatator va aplica o amenda de 200 de lei, iar minimul prevazut de lege este 100 de lei, dumneavoastra veti putea achita in termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.

Si tot de astazi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la politist... eliminam, astfel, orice schimb de bani intre cetatean si politist!", a transmis ministerul pe pagina de Facebook.

...citeste mai departe despre "De azi, amenzile de circulatie pot fi platite la jumatate din valoare in termen de 15 zile" pe Ziare.com

#amenzi platite jumatate, #amenzi achitate 15 zile , #Stiri Administratie