De ce a explodat, in sfarsit, "mamaliga" ? Interviu cu Marian Preda

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 10:59
1056 citiri
De ce a explodat, in sfarsit, "mamaliga" ? Interviu cu Marian Preda
Foto: Facebook / Marian Preda

Coruptia, hotia, valurile de arestari si nemultumirile economice au dus, anul acesta, la proteste masive de strada in urma carora guvernul Ponta a fost inlaturat, explica prof. Marian Preda, factorii declansatori fiind moartea politistului Gigina si tragedia de la Colectiv, care au aratat ca prostia, incompetenta si coruptia "ucid la propriu, direct, nu doar lent, pas cu pas".

Despre Romania lui Ceausescu se spunea ca nu e capabila sa darame regimul comunist pentru ca "mamaliga nu explodeaza". De altfel, se stie ca romanii nu ies in strada sa isi ceara drepturile decat atunci cand le ajunge cutitul la os. Iata ca, in 2015, guvernul de la Bucuresti a fost daramat de strada.

Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, sociologul Marian Preda, presedinte al Senatului Universitatii Bucuresti, vorbeste despre rolul societatii civile, face o comparatie intre protestele din 2012 si cele de anul acesta, si subliniaza faptul ca Romania are nevoie de comunitati puternice si de institutii ...citeste mai departe despre "De ce a explodat, in sfarsit, "mamaliga" ? Interviu cu Marian Preda" pe Ziare.com

#proteste Guvern Ponta, #Marian Preda proteste, #proteste 2012, #societate civila , #Stiri Administratie