De ce banii care se colecteaza pentru Sanatate nu se duc la Sanatate? Interviu Colegiul Medicilor

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 08:04
1724 citiri
De ce banii care se colecteaza pentru Sanatate nu se duc la Sanatate? Interviu Colegiul Medicilor
Foto: Arhiva (Capital)

Romanii isi platesc asigurarile de sanatate, dar banii ajung la bugetul consolidat unde li se pierde urma, in timp ce bugetul tot mai mic alocat Sanatatii nu permite actualizarea listelor de medicamente compensate.

In acelasi timp, piata medicamentelor este perturbata de interesele distribuitorilor, retelele de traficanti, piata neagra si medicamentele contrafacute, vandute inclusiv pe Internet din cauza vidului legislativ, explica farm. pr. Clara Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ne spuneati intr-un interviu acordat anterior ca farmacia individuala romaneasca e pe cale de disparitie din cauza lanturilor de farmacii si a relatiei cu distribuitorii de medicamente. Care este situatia?

In 1990, in Romania erau 100% farmacii ale farmacistilor. In 1994 a venit primul lant de farmacii in Romania. Patronul nu era farmacist, era venit din afara. El a introdus moda lanturilor. Noroc cu legislatia europeana, ca altfel, la cate se ...citeste mai departe despre "De ce banii care se colecteaza pentru Sanatate nu se duc la Sanatate? Interviu Colegiul Medicilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Clara Popescu distribuitori medicamente, #piata neagra medicamente, #lanturi farmacii, #constributii asigurari sanatate , #Stiri Administratie