De la 1 mai cardul de sanatate e obligatoriu: Jumatate din spitalele din Bucuresti nu il pot folosi

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 09:38
1174 citiri
De la 1 mai cardul de sanatate e obligatoriu: Jumatate din spitalele din Bucuresti nu il pot folosi

De la 1 mai nu vom mai putea merge la spital pentru servicii decontate de Casa de Sanatate decat cu cardul de sanatate, insa jumatate din unitatile medicale din Bucuresti nu sunt deloc pregatite pentru acest moment, pana la care mai este mai putin de o saptamana.

Digi 24 a facut un inventar al situatiei din spitalele si clinicile din Capitala, unde se fac decontari din fondul de asigurari de sanatate.

Sase dintre clinicile si spitalele din Bucuresti nici nu si-au achizitionat cititoare de card, in timp ce in alte 26 fie nu este softul instalat, fie personalul nu a fost inca instruit.

Un exemplu este Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

"Au venit cititoarele de carduri. Inca nu s-au instalat si nu s-a facut instructajul, dar ele exista fizic. Trebuie sa vina sa ni le instaleze in calculator si sa ne faca instructajul cum sa le folosim", explica Irina Strambu, purtator de cuvant la unitatii medicale. Practic, au avut trei luni la dispozitie sa se puna ...citeste mai departe despre "De la 1 mai cardul de sanatate e obligatoriu: Jumatate din spitalele din Bucuresti nu il pot folosi" pe Ziare.com

#card sanatate spitale Bucuresti, #spitale Bucuresti cititoare carduri , #Stiri Administratie