De la 1 octombrie, autorizatiile de securitate la incendiu devin obligatorii. ISU poate da amenzi uriase

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 18:05
904 citiri
De la 1 octombrie, autorizatiile de securitate la incendiu devin obligatorii. ISU poate da amenzi uriase
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand cu 1 octombrie 2017, autorizatiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fara a se mai aplica termenul de gratie acordat pentru intrarea in legalitate a constructiilor puse in functiune in lipsa respectivei autorizatii.

Conform prevederilor legale, punerea in functiune fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a constructiilor si amenajarilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrari de modificare/schimbare de destinatie atrage dupa sine aplicarea de amenzi cuprinse intre 20.000 si 50.000 de lei.

In cazul in care e constatata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situatii de urgenta pot decide oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor. Aceasta sanctiune nu este conditionata de existenta autorizatiei de securitate la incendiu.

IGSU precizeaza ca in primele opt luni ale anului 2017 s-au depus eforturi sustinute pentru solutionarea celor 22.969 de solicitari in vederea emiterii avizelor si autorizatiilor de securitate la incendiu.

"In urma verificarii documentatiilor tehnice si a lucrarilor din teren, la nivel national au fost emise 3.643 de avize de securitate la incendiu si 2.086 de autorizatii de securitate la incendiu.

De asemenea, in perioada 1 ianuarie - 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 actiuni de indrumare si control, pe timpul carora au aplicat 9.520 de amenzi in cuantum de 12,2 milioane de lei", se arata intr-un comunicat de presa al IGSU.

Schimbarea de legislatie intervine in contextul in care, sambata, un camin de batran din Capitala fara autorizatie ISU a fost mistuit de flacari. Un batran a murit, iar alte 19 persoane au ajuns la spital. ...citeste mai departe despre "De la 1 octombrie, autorizatiile de securitate la incendiu devin obligatorii. ISU poate da amenzi uriase" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autorizatie securitate incendiu amenzi , #Stiri Administratie