De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 13:01
1167 citiri
De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au

Cele 16 trenuri realizate de firma CAF din Spania si cumparate de Metrorex cu 97 de milioane de euro vor fi puse in functiune cu calatori incepand cu 9 iulie, au anuntat marti oficialii companiei de transport.

Trenurile au fost cumparate in urma unei licitatii publice internationale, informeaza Metrorex intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestea au sase vagoane, lungimea de 113,6 metri, latimea de 3,2 metri si au capacitatea de a transporta 1.200 de calatori. Viteza maxima este de 80 de kilometri pe ora, iar viteza comerciala este de 40 de kilometri pe ora.

In conformitate cu prevederile contractului, primele patru trenuri sunt realizate la Beasain - Spania, iar urmatoarele 12 trenuri sunt asamblate final la Atelierele Grivita din Bucuresti, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Trenurile de metrou au fost trimise esalonat la Bucuresti, incepand in luna decembrie 2013.

In perioada ianuarie - iunie 2014, acestea au fost supuse mai multor probe pentru obtinerea ...citeste mai departe despre "De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au (Galerie foto)" pe Ziare.com

#trenuri Spania Metrorex, #trenuri metrou noi functiune, #metrou CAF , #Stiri Administratie