Decizia deloc inteleapta a CCR care perpetueaza comportamente abuzive

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 14:48
869 citiri
Decizia deloc inteleapta a CCR care perpetueaza comportamente abuzive

22 iulie ar putea fi Ziua Europeana de comemorare a victimelor discursului instigator la ura. Sau, intr-o interpretare ceva mai personala, i-as spune Ziua europeana de prevenire a invrajbirii oamenilor impotriva altor oameni.

In contextul deciziilor de miercuri ale Curtii Constitutionale, mi-am adus aminte de vorbele unei foarte apreciate profesoare de drept constitutional: "unul dintre marile obiective ale justitiei constitutionale este sa produca pace sociala, nicidecum vrajba" (citat aproximativ, din memorie).

Sa vedem daca deciziile CCR de miercuri, in privinta familiei/casatoriei, dau dovada de intelepciunea necesara pentru a conduce la pace sociala: CCR a decis ca initiativa de modificare a Constitutiei indeplineste conditiile procedurale pentru a fi luata in considerare de Parlament, respectiv ca amana pana in septembrie pronuntarea in cauza Coman-Hamilton, pe subiectul recunoasterii unei casatorii din alt stat-membru al Uniunii Europene.

Constitutia spune ca toti ...citeste mai departe despre "Decizia deloc inteleapta a CCR care perpetueaza comportamente abuzive" pe Ziare.com

#CCR casatorie gay, #CCR casatorie femeie barbat , #Stiri Administratie