Democratia din Romania, in continuare slaba - raport Freedom House

Marti, 23 Iunie 2015, ora 12:40
1144 citiri
Democratia din Romania, in continuare slaba - raport Freedom House
Foto: Ziare.com

In Romania democratia este in continuare slaba in pofida avansului justitiei, pentru ca, in 2014, procesul electoral a inregistrat un declin, releva un raport al Freedom House.

Raportul "Nations In Transit" monitorizeaza dezvoltarea democratica a 29 de natiuni din fosta URSS, Balcani si Europa Centrala.

Romania, democratie semi-consolidata in clasamentul Freedom House, a primit un scor de 3,46 pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2014, neschimbat fata de anul precedent (pe o scara de 1 la 7, in care 1 este cel mai inalt nivel de progres democratic).

Din 1989, Romania a facut pasi impresionanti pentru crearea institutiilor politice si economice responsabile si unei societati civile libere, se arata in raport. Cu toate acestea, unii stalpi ai guvernarii democratice, in special independenta justitiei si presei, raman slabi. Guvernarea la nivel national a fost partizana si deseori instabila si coruptia politica este prevalenta.

Surpriza politica a anului 2014 a ...citeste mai departe despre "Democratia din Romania, in continuare slaba - raport Freedom House" pe Ziare.com

#Romania raport Freedom House, #Romania raport democratie , #Stiri Administratie